Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

Lityum Ne İşe Yarar, Hangi Besinlerde Bulunur?

0

Lityum, birçok yiyecek ve içme suyunda doğal olarak bulunan metallerden bir tanesidir. Lityum ne işe yarar? Doktorlar birçok psikiyatrik bozukluğu olan hastaların lityum destekli ilaç yazar.

Yapılan araştırmalara göre düşük dozlarda alınan lityumun, Alzheimer hastalığında etkili olduğu görülmüştür. Lityum hangi besinlerde bulunur? Bipolar bozukluk tedavisinde sıklıkla tercih edilen lityum genel olarak ilaç formunda yer alır. Ayrıca bazı yiyecekler, doğal yollarla bu metali alabilirsiniz. Lityum içeren besinlerin büyük bölümü çok düşük oranlarda bu metali barındırmaktadır.

Lityum İçeren Besinler

Hayvansal Ürünler

Lityum, kabuklular, yumuşakçalar ve balıklarda düşük oranlarda yer alır. Ayrıca süt, yumurta ve et içerisinde de lityum bulunabilir. Lityumun büyük bir bölümü bitkisel kaynaklarda yer alır.

Tahıllar Ve Sebzeler

Kuru baklagiller ve baklagiller yüksek miktarda lityum içerir. Lityum içeren besinler nelerdir? Genel bir kategori olarak sebzeler zengin lityum kaynakları arasındadır Deniz yosunu, mavi mısır ve taze hardal tohumlarında lityum bulunur. Lityum doğal olarak birçok tahılda ve sebzede yer almaktadır. Tahıllar ve sebzeler, günlük lityum alımının büyük bölümünü karşılar. Sebze ve tahıl bakımından zengin bir diyetle daha fazla lityum alabilirsiniz.

Toprak ve Su                                                              

Lityum toprakta doğal olarak yer almaktadır. Bitkiler topraktan lityum alır. Lityum ayrıca su kaynaklarında da bulunur.

Lityum’u Yüksek Miktarda İçeren Besinler

Maden suyu ve bazı yiyeceklerde yüksek oranda lityum bulunmaktadır. Lityum uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarından bir tanesidir. Lityum doz miktarı ne kadar olmalı? Önerilen günlük lityum miktarı 1 mg olarak açıklanmıştır. Ancak şehirde yaşayanlar için 2 mg önerilmektedir.

Baklagiller

Baklagiller en yüksek lityumu barındıran yiyeceklerdir.

Domates

Domatesi lif, antioksidan, C vitamini ve sayısız besin desteğiyle öne çıkar.

Mantarlar

Mantarlar, doğal yollarla lityum almanızı sağlar. Lityum ve D vitamini açısından son derece zengindir.

Salatalık

Salatalık yüksek antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Lahana

Lahana, turpgil ailesine aittir. Lityum içeriği ile öne çıkar.

Karnabahar

Doğal lityum kaynakları arayanlar karnabahardan yararlanabilir. Karnabahar, turpgil ailesinin bir üyesidir.

Diğer Doğal Lityum Kaynakları

Günümüzde birçok besinden doğal olarak lityum elde edebilirsiniz. Günlük 2 mg doğal lityum dozunu kullanmanız yeterli olacaktır. Lityum, yiyecek ve sularda doğal olarak ortaya çıkar. Aslında, lityum maddesi insan sağlığı için besinler arasında bulunur. Duygudurm bozukluklarını tedavi ederken hastalara lityum takviyesi gerçekleştirilir.

Lityumun sakinleştirici özelliği bulunur. Hastalar lityum aldıktan sonra daha az stresli ve daha iyi odaklanabilir. Doğal yollarla oluşan lityum beyin fonksiyonlarını da koruma altına alır.

Lityumun Yan Etkileri Nelerdir?

Bipolar, depresyon veya migren tedavilerin yüksek oranda lityum alınması bazı yan etkilere neden olabilir. Günde 600 mg veya daha fazla dozlarda alınacak olan lityum mide bulantısına ya da titremeye neden olabilir.

Aşırı oranlarda lityum bilişsel süreci yavaş hale getirir. Bununla beraber kalbi hızlı çarpıtabilir. Doğal içme suyundan ve yiyeceklerden alacağınız lityumun herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Doktorlar, anormal beyin aktivitesinin neden olan hastalıklarda lityum bazlı ilaçları hastalara verir. Doktorun gözetimi ve bilgisi olmadan lityum almamanız gerekir. Lityum ne işe yarar? Lityum beyin gelişimine katkı sağlayan metallerden bir tanesidir. Ayrıca lityum alarak daha genç görünebilirsiniz. Günümüzde lityum hakkında birçok araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmalar bu metalin ne kadar yararlı oluğunu gösteriyor. Doğru besinleri tercih ederek sizde doğal yollarla lityum alabilirsiniz. Birçok yiyecekte ve  suda lityum maddesi yer almaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.