Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

Bebeklerde İsilik, İsilik Nasıl Geçer?

0

Bebeklerde İsilik

Bebeklerde isilik bebeklerin yaşam konforunu etkileyen bir cilt problemidir. Deride bulunan ter bezi kanallarının herhangi bir seviyede tıkanmasına bağlı olarak görülen çeşitli döküntülere isilik adı verilir. İsiliklerin problem oluşturması sonucunda bebeklerin yaşam konforlarının düşmesi ve huzursuzluk yaşamları söz konusu olur.

Bebeklerde İsilik Nasıl Geçer?

bebeklerde isilik nasil gecer

yenidoğan isilik nasıl geçer

Ebeveynler tarafından bebeklerde isilik neden olur sorusu merak edilmekte ve sıklıkla araştırılmaktadır. İsiliğin oluşumunun ardından tedavi işlemlerine başvurulur. İsilik tedavisinde bebeklerin yaşam konforunun daha iyi hale getirilmesi için işlemler uygulanır. Öncelikle her zaman cildin serinletilmesi ve terlemeye önleyici adımların atılmasına önem verilir. İsiliğin geçirilmesi adına sık sık ılık duş aldırmak işe yarayabilir. Ayrıca cildi tahriş etmeyecek pamuklu ve ince kıyafetlerin giydirilmesi gerekir. Bebeğin bulunduğu ortamın serin tutulmasına önem verilmelidir. Bebeklerde görülen isilik normal şartlar altında kendiliğinden ve sorunsuz bir şekilde iyileşebilmektedir.

İsiliğin daha hafif türleri için isilik görülen bölgenin serin ve temiz tutulması esastır. İsiliğin görüldüğü bölgede aşırı ısınmayı önlemek için adımların atılması iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlayacaktır. Normal şartlar altında cildin ısınmasının önlenmesi ile soğuma işlemleri sırasında isiliğin hızla tedavi edilmesi sağlanır ancak şiddetli vaka görüldüğünde derhal doktora başvurulması ve tedavilerin başlatılması gereklidir. İsiliklerin tedavi edilememesi sürecinde tıkanıklık derinleşebilir bu noktada bebeklerde isilik nasıl geçer araştırması yerine hekime danışmak daha doğrudur. Doktor yönlendirmesi ile medikal tedavilere başvurulması gerekir.

Bebeklerde İsiliğe Ne İyi Gelir?

Bebek isilik ne iyi gelir konusunda yapılabilecek bazı öneriler vardır birincil önlem sıcak ortamlardan kesinlikle uzak durulmasıdır bu şekilde terleme azaldığı için isilik oluşmasının da önüne geçilir. Seçilen kıyafetler hafif pamuklu ve vücuda hava aldıran kıyafetler olmalıdır, bebeklerin üşüyeceği düşüncesiyle kalın giydirilmemesi gerekir. Sıklıkla ılık banyo yapılması ve antiseptik içeren sabunların kullanılması gerekir. Banyo sonrasında alo vera jel sürülmesi derinin soğumasını sağladığı için doğal yatıştırıcı madde olarak kullanılabilir. Ayrıca isilik ile gelecek olan kaşıntının giderilmesi için nemlendirici kullanılabilir. Genellikle soğuk ıslak kompres uygulanması iyi gelecektir.

Bir farklı konu olarak YeniDoğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılmalı? adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.

Bebeklerde İsilik Neden Olur?

Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir konusunun ardından isiliğin sebeplerine bakılması gerekirse bebeklerde sıklıkla görüldüğü anlaşılabilir. Tıp dilinde miliaria olarak isimlendirilen isilik bebeklerde sıklıkla ateşli hastalık sonrası, üşüyeceğini düşünerek sarmalanan kıyafetler dolayısıyla aşırı terleme ve sıcak ve nemli ortamlarda bulunma nedenleri ile oluşabilir. Hava almayan kıyafet tercihine bağlı görülebilir. Ter kanallarındaki tıkanıklık nedeniyle dışarı atılamayan ter sonucunda isilik meydana gelir. Ter cildin alt katmanlarının üst tabakasında sızar ve kızarıklık ve döküntülere yol açar.

İsilik Belirtileri Nelerdir?

Bebek isilik ya da bebeklerde isilik olarak yapılan araştırmalarda isilik probleminin belirtileri en sık araştırılan konulur. Görüntüde etrafı kırmızı içi sıvı dolu kabarcıklar bulunur ve buna ek kaşıntılar yaşanır. Ayrıca batma ve karıncalanma hissi ve terleme gibi belirtiler görülür. Bunların yanında iltihaplı döküntüler, ateş, bulantı, titreme ve ağrı gibi belirtilerin rastlanabilir.

Yeni Doğan Bebeklerde İsilik Görülür mü?

Yenidoğan isilik ebeveynler tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Bu noktada yeni doğanlarda da isilik gözlenebilir. Yeni doğan bebeklerin ter kanallarının tam olarak gelişmemiş olması nedeniyle isilik meydana gelebilir. Olgunlaşamayan ter kanallarının kolaylıkla tıkanması sonucunda isilik belirtileri yaşanır. Yeni doğan bebeklerin ısı kaynaklarına çok yakın tutulması ya da çok sıkı ve kalın giydirilmesi sonucunda oluşabilir. Özellikle ateş sonrasında isilik görülebilir.

Bebeklerde İsilik En Yaygın Nerede Görülebilir?

Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir

Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir

İsilik belirtileri bebeklerde özellikle terlemenin yoğun olduğu noktalarda görülmektedir. Özellikle çok kundaklanan ve sıcak ortamlarda tutulan bebeklerle rastlanır. İsilik bebeklerde baş boyun bölgesinde sıklıkla görülür. Bunun dışında yüz ve göğüste görülebilmektedir. Bez değişiminin yeterli sıklıkta yapılmadığı durumlarda bez bölgesinde pişik ve isilik belirtilerine rastlanabilir.

Bebeklerde İsilik Yaşanmaması İçin Neler Yapılabilir?

Bebek isilik neden olur konusunun anlaşılmasının ardından isiliğin oluşmaması için neler yapılabileceği merak edilir. Bu noktada etkin bir şekilde korunabilmek için bebeklerin aşırı kalın giydirilmemesi gerekmektedir. Ayrıca yaz aylarında yumuşak, hafif ve pamuklu giysilerin seçilmesi bebeklerde isilik oluşumunu önleyebilir. Cildi tahriş edebilecek kıyafetlerden kaçınılması özellikle sıcak havalarda serin ve gölgeli yerlerde vakit geçirilmesine dikkat edilmelidir.

İsilik rahatsız edici bir durum yaratacağı için bir an önce önlem almak gerekecektir. Cildinin serin tutulması ve terlemesinin önlenmesi yapılacak ilk adımlar arasında yer alır. Bu yüzden de isilik belirtileri görüldüğü andan itibaren bebeğinizin rahatlaması için harekete geçmeniz gerekir. Kaşıntılı tahriş olan isilik türünde soğuk kompres yapmak da rahatlatıcı etki gösterebilir. Aynı zamanda vakit geçirmeden doktora başvurmak da bebeğinizi bu rahatsız edici durumdan kurtarmak adına yararlı olacaktır. Doktor tarafından verilecek olan rahatlatıcı ve serinletici kremler de yine düzenli olarak kullanıldığında isiliğin tedavisi tamamlanmış olacaktır. Bu süreç rahatsızlık verici bir süreç olabileceği için mutlaka bebeğiniz için erken harekete geçmeniz önerilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.