Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

2023 Perma Modelleri ve Fiyatları

0

Permalar söz konusu olduğunda, çok çeşitli perma seçenekleri var. Buradaki önemli soru, sizin için uygun olan hangisi? Bu yazıda, farklı perma uygulamaları ve size uygun olan modelin hangisi olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz!

2023 Perma Modelleri ve Fiyatları için Uzun bir süredir kullandığınız saç modelinden sıkıldıysanız ve her sabah aynanın karşısında saçlarınızı şekillendirmek için vakit geçirmekten yorulduysanız, saçlarınıza perma yaptırmak, bir süreliğine de olsa saçlarınızı değiştirmenin harika bir yolu olabilir. Ayrıca, çeşitli modellerdeki kıvırcık saçları denemek için de iyi bir başlangıç olabilir. Kabarık ve bukleli saçlardan hafif dalgalara, permalı saçlar herhangi bir kadın için kurtarıcı bir seçim olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Perma Kalıcı Oluyor Mu? Kalıcı Perma İçin Öneriler

Perma Nedir?

Erkekler başta olmak üzere pek çok kişinin tam olarak ne olduğunu bilmediği bir terim bu. Perma; saçların dalgalar ya da daha yoğun bukleler halinde sarılması ve bu görünümün birkaç ay boyunca devam etmesi için özel bir çözelti kullanılması ile elde edilen bir saç stilidir. Hangisinin sizin için uygun olduğunu nereden bileceksiniz? Mevcut perma modelleri için okumaya devam edin…

Şu anda 20 yaşın üzerindeyseniz, permalı saçların 1980’li yıllara ait olduğunu bilirseniz. Hem, aile bireylerinin eski fotoğraflarına bakarak da bunu anlayabilirsiniz. Gerçekten de, o yıllarda pek çok kadın saçlarına perma yaptırmayı tercih ediyordu. 90’li ve 2000’li yıllarda bir süre ortadan kaybolan permalar, son günlerde hızlı bir geri dönüş yaşadığına göre, saçlarınızda değişiklik yaratmak için iyi bir sebep olabilir.

Perma yapmak için kullanılan ürünler, bu süre zarfında çok yol kat etti. Kullanılan çözeltilerdeki ilerlemeler, bir perma aracılığıyla saçların bütünlüğünü korumak da daha kolay oldu. Bu nedenle, artık perma yaptırdıktan sonra saçlarınızın dökülmesinden korkmanıza da yere yok.

↓2022 Perma Modelleri ve Fiyatları

Bir permanın güzelliği, sizin beklentileriniz ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilir olmasıdır. Her bir tarza uygun şekilde kullanılabilecek çeşitli sarma aplikatörlerinin olması da bunda büyük fayda sağlıyor.

En ucuz perma fiyatları

En ucuz perma fiyatları

Perma Türleri Nelerdir?

  • Klasik perma
  • Olaplex perma
  • Örgü perma
  • Dijital perma
  • Plaj dalgası perma
  • Amerikan dalgası perma
  • Modern perma
Kalın perma modelleri

Kalın perma modelleri

Hangi perma seçeneğini değerlendireceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, aşağıda sizler için hazırladığımız galeride farklı örnekleri bir arada bulabilirsiniz. 80’li yıllardan bu yana bir dönüşüm geçiren permalar da artık daha modern bir sonuç elde edilmesini sağlıyor. Kırmızı halıda ve televizyonda görmeye alıştığımız pek çok yerli ve yabancı ünlü isimden de, permaların tekrar dönmeye başladığını anlayabilirsiniz. Modern perma uygulamaları sayesinde, abartılı görünümden uzak, doğal ve dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz. Peki, hangi perma modelini tercih edeceksiniz? Bu noktada, karar vermeden önce kuaförünüze tam olarak nasıl bir görünüm elde etmek istediğinizle ilgili fotoğraflar götürmeniz faydalı olacaktır. Kuaförünüz, bir saç maşası kullanarak iki stil arasındaki farkı size aşağı yukarı gösterebilir. Perma yaptırmadan önce, aşağıdakilere de dikkatli olmalısınız:

  • Sık sık havuza giriyorsanız,
  • Saçlarınızda açıcı kullandıysanız, perma kimyasalların eklediği açıcılardan etkilenerek ona zarar verebilir.

Ayrıca, mevcut saç kesiminiz de permayı etkileyecektir. Saçınızda katlar varsa, biraz daha uzayana kadar bekleyin. Aksi halde, perma palyaço peruğu gibi görünebilir.

Permalı Saçlara Sahip Olmanın Avantajları

Dip perma modelleri

-Saçlarınız daha iyi görünür

Pek çok insan düz saçlara sahip olmanın hayalini kuruyor olsa da, düz saçlar bazen de sıkıcı olabilir. Düz saçlarınızın görünüşünden sıkıldıysanız ve artık onları yenilemenin zamanının geldiğini düşünüyorsanız, yeni bir deneyim olarak perma yaptırma fikrini düşünmeye başlayabilirsiniz.

Kısa saç perma fiyatları

Kısa saç perma fiyatları

-Saçlarınız daha hacimli görünür

Saçlarınızdaki hacim probleminden şikayetçiyseniz ve amacınız saçlarınızın daha hacimli görünmesini sağlamaksa, perma kesinlikle size yardımcı olabilir. İnce telli saçları daha kabarık hale getirmek için krepelerden yardım almaktan yorulduysanız, perma daha uzun vadeli bir çözüm olabilir.

-Saç şekillendirme ihtiyacınız azalır

Saç düzleştirici, saç maşası ya da diğer ısı işlemlerinin saçlara zarar verdiğini biliyoruz. Yine de, bu saç şekillendirmeden kendimizi alıkoyamıyoruz. Sabah uyandıktan sonra saçlarınızı şekillendirmek için aynanın karşısında fazlasıyla zaman geçiriyorsanız, perma sizin için iyi bir kurtarıcı olabilir. Sabah uyandığınızda korkunç görünen saçlarınızı düzleştirmekle uğraşmaktan yorulduysanız, daha hacimli saçlar için perma yaptırabilirsiniz.

Su dalgası perma fiyatları

Su dalgası perma fiyatları

Permalı Saç Bakımı Zor Mu?

Perma yaptırmak ile ilgili en büyük endişeniz, perma yaptırdıktan sonraki süreçte onların bakımını yapmaksa, aslında bu konuda fazla endişelenmenize gerek yok. Perma yaptırdıktan sonra ilk dikkat etmeniz gereken şey, uygulama sonrası saçlarınızı 24 saat sudan uzak tutmaktır. Bu, saçlarınızdaki buklelerin zarar görmesine neden olabilir. Bazı kadınlar, bu konuya dikkat etmeseler de, iri dalgalar için ortalama 48 saat beklemeniz önerilir. Suya değdirmenin dışında, bu süreçte onları kurutmaktan ve taramaktan da kaçınmalısınız.

Perma yaptırdıktan sonraki görüntünüzden  mutlu değilseniz, yeni görünümünüze alışmak için öncelikle kendinize biraz zaman ayırmalısınız. Kıvrımlar zaman içinde yumuşadıkça, ilk günkü sonuçlar da kademeli olarak değişecektir. Bukleleri vurgulamak için, saçlarınızı büyük fırçalar ile kurutabilirsiniz. Bu, saçlarınıza ekstra hacim eklemenize de yardım olacaktır.

Yeni nesil perma fiyatları

Yeni nesil perma fiyatları

Bakım konusuna gelecek olursak… Permalı saçlar için özel bakım şampuanları ve saç kremlerinden destek alırsanız, uzunca bir süre kıvırcık ve hacimli saçların keyfini çıkarabilirsiniz.

2023 Perma Fiyatları

Uzun saçlara yakışan perma modelleri

Tüm bu bilgileri edindiniz, hangi modeli tercih edeceğinizi üç aşağı beş yukarı belirlediniz. Şimdi, akla önemli bir soru daha geliyor. Permanın maliyeti nedir? Yaptırdıktan sonra bakım için ne kadar bir bütçe ayırmak gerekir? Bu bölümde, kuaförlerin belirttiği rakamlar üzerinden 2023 perma fiyatlarını sizlerle de paylaşmak istedik.

Perma fiyatı ve ne kadar ödeyeceğiniz, seçeceğiniz kuaföre, bulunduğunuz il ve ilçeye, ayrıca saç modeliniz ve uzunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. 2023 Perma Modelleri ve Fiyatları Klasik bir perma için ödeyeceğiniz ortalama rakam 900 TL ile 2000 TL arasında değişkenlik gösterebilir. Bazı kuaförler, bundan daha az ya da daha yüksek bir rakam teklif edebilir. Bu nedenle, kuaför koltuğuna oturmadan önce ücret hakkında bilgi almanızı öneririz. Yine de, fiyatın ilk kriter olmaması gerektiğini unutmayın. Yanlış bir uygulama, saçlarınızda kalıcı hasarlara neden olarak daha yüksek rakamlar harcamanıza neden olabilir!

2023 Perma Saç Modelleri

Saçlarınıza perma yaptırmaya karar verdiniz ama nasıl bir görünüme sahip olacağınızdan emin değil misiniz? Yüz şeklinize ya da saç tipinize benzer örnekler üzerinden, aşağı yukarı nasıl bir görünüme sahip olacağınızı tahmin edebilirsiniz. Permanın size yakışıp yakışmayacağı konusunda endişeleriniz varsa, 2020 perma saç modelleri örneklerinden ilham almayı deneyebilirsiniz. Bakalım, yeni sezonda perma yaptıran kadınlar nasıl modelleri tercih ediyor? Hadi birlikte bakalım!

RESİM GALERİSİ : 2023 Perma Modelleri ve Fiyatları

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.