Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

2023 Yılında Merakla Beklenen En Yeni Telefonlar

0

2022 yılı bütün teknoloji dünyası için harika bir yıldı. 2023 yılı da bu görkemlilikte olacak mı? Henüz kesin bir şey söyleyememekle birlikte bildiğimiz bir şey var ki 21. yüzyılın teknoloji endüstrisi ve pazarı dur durak bilmeksizin yeni cihazlar üretiyor, geliştiriyor ve dağıtıyor. Bu cihazların oldukça önemli bir kısmı henüz çıkış tarihi dahi açıklanmadan sızdırılıyor, bazen de bizzat üretici firma tarafından ön lansman kampanyası gereği kimi dedikodular yayılıyor. Son dönemde bu bilgilerin odağında oldukça popüler akıllı telefon markalarının ve serilerinin sevilen modelleri de bulunuyor. Tam da bu yüzden, bu yazımızda konumuz 2023 yılında çıkacak olan en yeni akıllı telefonlar olacak.

Birçok akıllı telefon kullanıcısı için oldukça heyecan verici haberlerle başlayan 2023 yılında; sızıntılar ve söylentiler bizlere Samsung Galaxy S23 serisi ve iPhone 15 serisi gibi önemli telefonlar hakkında şimdiden oldukça fazla bilgi sundu. Bunların yanı sıra Xiaomi, Sony ve daha fazlasını içeren markaların, hakkında daha az bilgiye sahip olduğumuz ancak oldukça heyecan verici ayrıntılar taşıyan akıllı telefon modelleri de bulunuyor.

Aşağıda, 2023 yılının merakla beklenen akıllı telefon modellerini bulacaksınız. Bunların pek çoğu kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen ve kamera, pil, tasarım, fiyat/performans gibi yönleriyle öne çıkan telefonlardır. Birçoğunu Türkiye pazarına çıkacağı süreçte ayrıca ve teker teker de tanıtabilmeyi umuyoruz. Eğer sizler de hazırsanız başlayabiliriz.

Keyifli okumalar…

Not: Henüz bir görseli sızdırılmamış olan telefonların bir önceki modellerinin görsellerini kullandık, sızdırılan görsellerin hangileri olduğunu ise telefonlara dair yaptığımız ön tanıtım paragraflarında belirttik.

En yeni akıllı telefonlar yazımızın ardından bu yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz: En İyi Android Telefon Modelleri, Fiyatları ve İncelemeleri

1. Google Pixel 8 / Pixel 8 Pro

2023 yılında çıkacak en yeni akıllı telefonlar listemize Google Pixel serisi ile giriş yapıyoruz. Google Pixel 7 oldukça yakın bir tarihte, 2022’nin ekim ayında piyasaya sürüldü, ancak bu yepyeni akıllı telefon modeli ve onun donanımsal açıdan daha gelişmiş olan halefi Pixel 7 Pro o kadar iyiydi ve kullanıcılar o kadar beğendi ki, Google’ın yeni hazırlanan kaynak kodlarında adı geçen Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için neler hazırladığını görmek için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Şimdiye kadar bu telefon hakkında pek bir şey duymasak da, oldukça güçlü bir Tensor 3 yonga seti kullanacağı, uydu iletişimini destekleyeceği ve 12 GB RAM’e sahip olabileceği bilgilerine sahibiz. Aynı zamanda kademeli HDR teknolojisini destekleyen, diğer üst segment telefonlara öncülük edebilecek kameralar ve güçlü bir yazılım iddiası da Google tarafında dillendiriliyor.

Yakın zamanda daha fazla bilgi edinebilmek için alışveriş ve teknoloji kategorilerimizi takip edin, çünkü telefonun lansmanına yaklaştıkça sızıntıların ve söylentilerin daha büyük ölçeklerde gerçekleşeceği kesin. Sizlerle paylaşıyor olacağız.

2. Google Pixel Fold

Google Pixel Fold, yıllardır adını duyduğumuz bir telefon. 2023’ün ilk çeyreğinde veya mayıs ayında piyasaya çıkabileceğine dair kimi kulis bilgilerine kulak misafiri oluyoruz. Şimdiye kadarki söylentilere göre Google Pixel Fold, devasa 7.6 inçlik katlanabilir bir OLED ekrana, 5.8 inçlik bir kapak ekranına ve Google telefonların oldukça beğenilen güçlü bir Tensor mobil işlemci modeli olan Tensor G2’ye sahip olacak.

Kaynakların Pixel Fold’un tasarımını gösterdiğini iddia ettiği yukarıdaki görsel ise her açıdan göz dolduruyor. Kameralar konusunda henüz bir kesinlik yok, ancak 64MP / 12.2MP / 10MP arka kamera kombinasyonuna işaret eden ve kaynakların ortaklaştığı genel bir bilgi var. Google Pixel Fold, her açıdan kullanıcılar için heyecanlanmaya değer birkaç katlanabilir telefondan birisi olacak gibi duruyor.

3. iPhone 15 Ultra

En Yeni Akıllı Telefonlar 5

Açıkçası, tüm bir iPhone 15 serisi büyük bir merakla bekleniyor, ancak teknoloji tutkunlarını en çok heyecanlandıran model, bir sonraki nesil teknolojiyi en erken sürede bizlere sunacak olan iPhone 15 Ultra. Bu telefon, söylentilere göre iPhone 15 Pro Max’in yerine geçebilir ve uzun menzilli bir periskop kamerası, güçlü pil ömrü, dayanıklı bir titanyum çerçeve ve son olarak iPhone 15 Pro’dan bile daha iyi kameralara sahip olabilir.

Kullandığı teknolojilerle oldukça yüksek bir fiyat skalasına sahip olacağı öngörülen iPhone 15 serisi, muhtemelen en erken Eylül 2023’e kadar piyasaya çıkmayacak, zira yeni nesil işlemcilerin ve kamera lensinin geliştirilmesi zaman alıyor.

4. Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold 5, Samsung’un seri haline getirdiği, katlanabilir birer amiral gemisi olan modelleriyle Fold ailesinin bir sonraki modeli olacak. Ancak bu telefonun Ağustos 2023’e kadar piyasaya çıkmasını beklemiyoruz, bu yüzden Galaxy Fold hayranlarının bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Bu modelin en yeni ve güçlü Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine ve Galaxy Z Fold 4’ün kamerasından bile daha çok gelişmiş kameralara sahip olma ihtimalinin oldukça yüksek olabileceğine dair ciddi bir umut var. Yüksek bir fiyat etiketi ile sizlere tek cihazda hem tablet hem de katlanabilir bir akıllı telefon kullanma imkânı veren bu cihaz için geri sayım başladı.

5. Sony Xperia I V

En Yeni Akıllı Telefonlar 4

Sony Xperia I IV, diğer tüm üst düzey özelliklerinin yanı sıra optik zoom kamerası sayesinde 2022 yılının en ilginç akıllı telefon modellerinden birisi olarak teknoloji dünyasında adından söz ettirdi. Diğer markalarda bulamayacağınız bu özelliği ile Sony’nin diğer amiral gemilerinden ayrılan ve gerçek yarı-profesyonel fotoğrafçılara dahi hitap eden bu telefon, 2023 yılında bir üst nesildeki modeli ile öne çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.

Şimdiye kadar Xperia I V hakkında gerçekten fazlaca bir şey duymadık, ancak selefi olan Sony Xperia I IV’a benzer şekilde sıra dışı ölçüde üst düzey kameralar, harika bir ekran ve amiral gemisi işlemcilerinin sunduğu performans ile kullanıcılarına bazı yenilikçi sürprizler yapacağını umuyoruz. Çoğu kaynak, Xperia I V için 2023 yılı ortalarını işaret ediyor.

6. Xiaomi 13 Pro

En Yeni Akıllı Telefonlar 3

Xiaomi 13 Pro aslında çoktan duyuruldu, ancak şimdiye kadar yalnızca Çin’de piyasaya sürüldü ve 2023 yılının başlarında bu modelin küresel bir lansmanı bekleniyordu.

Bu telefon, 120 Hz yenileme hızına sahip. Aynı zamanda 6,73 inç 1440 x 3200 OLED ekrana, 120 W kablolu şarj ve 50 W kablosuz şarjlı 4.820 mAh pil, üst düzey bir Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ve 12 GB’a kadar RAM’e sahiptir.

Ayrıca beklediğiniz gibi su geçirmezlik özelliği ve birinci sınıf tasarımıyla öne çıkan Xiaomi 13 Pro’nun en heyecan verici yönü; kamera alanındadır. 1 inç boyutlarında büyük bir sensöre sahip 50MP çözünürlüğü ile f/1.9 ana kamerası ile çoğu telefondan daha iyi çekim yapabileceksiniz. Ayrıca 50MP çözünürlüğü ile f/2.2 ultra geniş kamerası ve yine 50MP çözünürlüğünde olan, 3x optik zoom özelliği bulunan f/2.0 telefoto kamerası ile Xiaomi 13 Pro; her açıdan göz dolduracak bir cihaz olacak. Ve bu kadarı sizin için yeterli değilse, daha da güçlü bir Xiaomi 13 Ultra modelinden söz ediliyor, ancak henüz bu model hakkında pek bir şey duymadık.

7. OnePlus 11

OnePlus 11, 2023 yılının hemen başında Çin’de tanıtıldı. Bu nedenle bu model hakkında diğer telefon modellerinden çok daha fazlasını biliyoruz. Ancak, küresel lansmanı şubat ayında yapılacak olan Oneplus 11, şimdiden gözleri üzerine çekmiş durumda.

QHD+ çözünürlüğe sahip, 120 Hz yenileme hızı sunan ekranının yanı sıra, süper güçlü bir Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olan OnePlus 11’in; 50MP çözünürlüğünde bir ana kamerası, 48MP çözünürlüğünde ultra geniş kamerası ve 32MP çözünürlüğünde de portre sensörlü üçüncü bir arka kamerası bulunuyor.

Ayrıca cihazın, 16 GB’a kadar çıkabilen bir RAM kapasitesi ve 100W ultra hızlı şarj özelliğine sahip 5.000 mAh’lik oldukça yeterli bir bataryası vardır. Yeni tasarımı ile de öne çıkan OnePlus 11, dünya ölçeğinde gerçekleştireceği lansman ile ses getirecek gibi görünüyor.

8. Samsung Galaxy Z Flip 5

En Yeni Akıllı Telefonlar 2

2023 yılında çıkacak en yeni akıllı telefonlar listemizde sıra Z Fold serisinde! Samsung Galaxy Z Fold 5 ile birlikte, daha uygun fiyatı sayesinde muhtemelen daha çok satacak olan Samsung Galaxy Z Flip 5’i de dört gözle bekliyoruz. Piyasaya çıkışı giderek yaklaşan bu minik ve kapaklı katlanabilir telefonun; üst düzey Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanacağı ve Samsung Galaxy Z Flip 4’te 1,9 inç olan kapak ekranını büyük bir değişimle 3,3 veya 3,4 inç’e çıkaracağı ifade ediliyor.

Kulağa oldukça çok umut verici gelen bu bilgiler, Samsung’un Oppo ve Motorola gibi kapaklı katlanabilir telefonlar üreten diğer zorlu rakiplerini, geriden geldiği bu yarışta geride bırakabileceğini de gösteriyor.

9. Samsung Galaxy S23 / Galaxy S23 Plus / Galaxy S23 Ultra

En Yeni Akıllı Telefonlar 1

Samsung Galaxy S23 ve S23 serisinin diğer üyeleri olan Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultra, 2023 yılının en popüler Android telefonları olmaya şimdiden güçlü bir aday! Samsung Galaxy S23 serisini yılın hemen başlarında, muhtemelen şubat ayında görmeyi umuyoruz. Sızıntılar, Samsung Galaxy S23 Ultra’nın korkunç derecede muhteşem 200MP kamera ile geleceğini ve tüm S23 modellerinin, tüm sürümlerinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olacağını gösteriyor. S23 serisinin özellikleriyle, S22 serisinin özellikleri arasında dağlar olmasa da; ciddi bir kamera ve ekran gelişimi sağlandığı ifade ediliyor. Yukarıdaki görselin, Galaxy S23 Ultra’ya ait olduğu iddia ediliyor.

2023 yılında çıkacak olan en yeni akıllı telefonlar yazımızın sonuna geldik, başka yazılarda görüşmek dileğiyle…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.