Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

Soğuk Algınlığı Nedir, Belirtileri Nelerdir, Bitkisel Çözümler

0

Soğuk algınlığı 200 den fazla virüsün meydana getirdiği; genellikle burun, boğaz, akciğer gibi  üst solunum materyallerinde meydana gelmektedir.

Kış aylarının yaklaştığı bu günlerde corona salgınının da etkisiyle soğuk algınlığı ve ya grip dahi olsak her şeyi coronaya bağlıyoruz. Soğuk algınlığına ne iyi gelir bitkisel, soğuk algınlığı ilaçları isimleri, soğuk algınlığının belirtilerini diğer salgınlardan ayırabilmeniz adına size bu makaleyi hazırladık. 

Soğuk Algınlığı Nedir?

Genellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde vücut direncinin düşmesi sonucu meydana gelir. Soğuk algınlığı, virüs tabanlı bir hastalık olması nedeniyle bulaşıcı hastalıklar kategorisinde yer almaktadır.

Soğuk Algınlığı Belirtileri

Soğuk algınlığı belirtileri virüsel bir rahatsızlık olması sebebiyle kişiden kişiye farklı semptomlar gösterebilir. Bunların başlıcaları boğazda yanma, öksürük, halsizlik, gözlerde yanma, burun tıkanıklığı, hapşırma, ateş gibi belirtilerdir. Bu belirtiler ortalama 7 ile 10 gün arasında gerçekleşir.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

 

 

Nane- Limon: Nane içerisinde yüksek miktarda bulunan C, A vitaminleri ve esansiyel özellikleri (ağrı kesici) soğuk algınlığı tedavisinde yaygınca kullanılan bir bitkidir. Aynı şekilde limon içerisinde bulunan yüksek miktardaki C vitamini ve asitler soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan bitkilerdendir. Soğuk algınlığı tedavisinde bu bitkilerden yapılan karışım etkili bir çözümdür.

 

Tarif: Bir cezve içerisine bir bardak su ekliyoruz. Ardından 1 tatlı kaşığı kuru nane ve ya 1 tutam taze naneyi ardından küçük parçalara ayırdığımız limonu ekleyerek kısık ateşte kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra süzgeç yardımı ile bir bardağa süzün içerisine bir miktar bal ilave ederek afiyetle içebilirsiniz.

 

 

Zencefil: Zencefilin birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi soğuk algınlığı rahatsızlığına da iyi geldiği görülmüştür. İçerisindeki etken maddeler neticesinde vücut ısısını arttırarak virüs oluşumunu azalttığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, antiseptik etkisi sayesinde enfeksiyonlardan virüs oluşumunu azalttığı, ağrı kesici özelliğinin olduğu ve iltihapları hafiflettiği görülmüştür. Kan sulandırma özelliğinin de bulunması sebebiyle gereğinden fazla tüketilmesi şifa olduğu kadar zararlı olan bir bitkidir.

 

Tarif:  Öncelikle bu vereceğim tarif 3 bardak içindir. Küçük bir sos tavasına 3 bardak suyumuzu ekliyoruz. Ardından  1 tatlı kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı karabiber, 1 parça kuru zencefil ve yarım limonun suyunu sıkarak ilave ediyoruz. Kısık ateşte kaynadıktan sonra hazırladığımız bitki çayımızı süzerek bardaklara paylaştırıyoruz. Sonrasında her bardak için 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırarak içime hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun..

 

Ekinezya: Ekinezya, içindeki A, B2, C ve E vitaminlerinin ve içerisinde bulunan polisakkalitler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir. Etki olarak soğuk algınlığı sürecini azaltmakta ve virüsün direncini kırar. Boğaz ve akciğerde oluşabilecek iltihaplara karşı savaşır.

Tarif: Bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş ekinezya bitkisi (yaprak, çiçek, gövde ve kökü olabilir) bir su bardağı kadar kaynamış suyun içerisine ilave edilir. 10 dakika kadar ağzı kapalı şekilde demlendikten sonra süzülerek tüketilebilir.

 

Ihlamur: Ihlamur spazm çözücü, idrar söktürücü, terletici, uyuşturucu (sakinleştirici), rahatlatıcı özellikleri bulunan yüksek miktarda C vitamini içermesi nedeniyle soğuk algınlığı tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılan bir bitkidir.

Tarif: Yarım avuç kadar ıhlamur çiçeğinin üzerine bir su bardağı kaynamış su ilave edilir. İçeriğindeki uçucu yağların da kaybedilmemesi için, kapağı kapalı olacak şekilde demlenmelidir. 10 dakika boyunca demlenen ıhlamur çayı, süzüldükten sonra tüketilmelidir.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.