Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

Kötü Bir Ailede Büyüdüğünüzü Gösteren 8 Belirti

0

Öfke nöbetleri, kaygı, gerçek duyguları gizleme ve düşük özgüven – ne yazık ki bazı ebeveynler çocuklarına tüm bu olumsuz nitelikleri aktarıyor. Bencillikleri ve çocuklarının duygularına karşı ilgisizlikleri, çocukluklarında onları çok etkiler. Sonuç olarak çocuklar kendilerini eleştirmeye, çaresiz hissetmeye ve sosyal hayatlarında sorunlar yaşamaya başlarlar.

Okuyucularımızın iç dünyalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için bu konuyu incelemeye karar verdik. Korkularımızın ve kaygılarımızın nedenlerini bilmek, onu iyileştirmemize ve hayatımızı daha iyi hale getirmemize yardımcı olabilir.

Eğer sizde bu 8 belirti varsa kötü bir ailede yetişmiş olabilirsiniz.

1. Manipülasyondan korkuyorsanız…

maniplasyon

Kötü ailelerin diğer aile üyelerini kontrol etmek için manipülasyon kullanması oldukça sık görülür. Günlük olarak bu davranış normal değildir ve duygusal istismara dönüşür. Bu, çevrenizdeki diğer insanlara daha az güvenmenize sebep olur ve ilişki kurmanıza engel olabilir. Aileniz tarafından sürekli olarak manipüle edildiğini hissetmek, kaçınma davranışına neden olabilir.

2. Sosyal etkileşimlerde ve başkalarına güvenmede zorluk yaşıyorsunuz.

sosyal etkilesim

Kişi, gergin bir ortamda, manipülasyonlar ve diğer zihinsel istismarlar etkisi altında büyüdüğünde, bu kişide iz bırakır. Bazı ebeveynler çocuklarına gerekli desteği sağlayamamış olabilir ve her zaman tetikte olmaları gerektiğini düşündükleri bir ailede çocuklarını büyütebilir. Bu ortamda büyüyen çocuklar sonunda, diğer insanlara güvenmekte ve onlara açılma konusunda zorluklar yaşıyor.

Bağlanma sorunları zordur. Fiziksel ve duygusal istismarı, kötü muameleyi ve ihmali sürekli görüp deneyimleyerek kendi ilişki resimlerini oluştururlar. Bu şekilde büyüyenler, insanlar arasında şefkatli ve sağlıklı bir bağlantının nasıl göründüğünü anlamayabilir. Her zaman bilinçaltında çevrelerindeki herkesin aşırı tepki vermesini, talepkar olmasını, bir şey için onları suçlamasını veya hayal kırıklığına uğratmasını beklerler.

3. Başarısız Olduğunda Zorlanıyorsun

basarisizlikta zorlanma

Toksik bir ortamda büyüyen çocuklar sürekli olarak yeterince iyi olmadıklarını hatta değersiz olduklarını hissedebilirler. Ebeveynleri, onlardan her zaman aşırı taleplerde bulunmuş ve beklentilerini karşılamadıklarında onları suçlamış olabilir. Temel olarak, düşük benlik saygısı geliştirirler ve öz güven eksikliği oluşur. Bu yüzden en küçük hata veya başarısızlık onları korkutabilir ve öfke nöbetine yol açabilir.

4. Öz-Güven Duygunuz Eksik.

ozkimlik

Öz-Güven, ruh sağlığımız hakkında konuştuğumuzda bizim için kritik bir unsurdur. Sevilme ve ait olma duygusu kadar önemlidir. Bir çocuk ve ebeveynleri arasındaki ilişki istismar edici ise, çocuk kendi iç dünyası, kimliği ve benlik saygısı ile ilgili sorunlar yaşamaya başlayabilir. Bu, kaygı ve hatta depresyon gibi olumsuz etkilere yol açar.

5. Kendinizi çok Eleştiriyorsunuz.

elestri

Toksik ebeveynlerin yarattığı düşük benlik saygısı, çocuğun aptal, değersiz ve daha iyi bir şeyi hak etmediğini hissetmesine neden olur. Bu çocuklar yaptıkları her şeyde kendilerini eleştirir, tereddüt eder ve tereddüte düşerler. Diğerlerinden daha kötü olduklarını baştan kabul ederler, bu da onlara zihinsel olarak acı çektirir, ve gerekli zihinsel desteği alamadıkları için durumu değiştiremezler.

6. Duygularınızı en sona koyarsınız.

duygular

Sözlü veya fiziksel olarak taciz eden ebeveynler, çocuklarının duygularını ihmal ederler. Ayrıca, çocuklar duygularını ifade etmeye çalıştıklarında, aileden daha fazla kötü muamele görürler. Sonuç olarak, çocuklar acılarını, kızgınlıklarını ve öfkelerini saklamaya alışırlar. Hayatlarında daha ileride, başkalarının duygularına kendi duygularının üzerinde öncelik vermeye başlayabilirler.

Duyguları bastırmak aynı zamanda bir kişinin kendini tanımlamasına da zarar verir. Kim olduklarını, nasıl hissettiklerini ve hayatlarında ne istediklerini anlamakta zorlanırlar. Bu nedenle, onlar için önemli olan yaşam alanlarında kendilerini geliştiremezler çünkü zihinsel olarak, her zaman belirsizlik ve daha önceki bir yakınlık eksikliği yüzünden geri dururlar.

7. Kendinizi her zaman çaresiz bir çocuk gibi hissedersiniz.

caresiz hissetmek

Toksik ebeveynler bazen çocuklarını bir yetişkin olarak kabul etmeyi reddederler. Bir çocuk kaç yaşında olursa olsun, bu ebeveynler onlara her zaman çaresiz bir bebek gibi davranmaya çalışabilirler. Kontrol etmek ve komuta etmek isterler ve herhangi bir direnişle karşılaşırlarsa, çocuğunu suçlu hissettirmek için gücenmiş gibi davranırlar.

Bir çocuğun kendi kararlarını vermesine izin verilmezse, mahremiyeti işgal edilirse ve bağımsız bir insan gibi hissetmezse, zihinsel sağlığı hasar görür. Kaygı geliştirebilir, yeni bir şeye başlamaktan korkabilir ve topluma uyum sağlayamayabilirler.

8. Sık sık endişeli hissedersiniz.

endiseli hissetme

Toksik ailelerde büyüyen çocuklara genellikle anksiyete bozuklukları teşhisi konur. Bu, aile istikrarsızlığı, zihinsel ve fiziksel kötü muamele ve güven eksikliği nedeniyle olur. Kaygılı çocuklar konsantre olmakta güçlük çekerler ve kendilerini asabi, huzursuz, endişeli ve gergin hissedebilirler.

Ebeveynlerinizde bu özelliklerden herhangi birini fark ettiniz mi? Bu belirtilerden herhangi birini yaşadınız mı? Yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.