Rujlu Kız
Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, Kullanıcı Yorumları

Günün Yorgunluğu Nasıl Atılır?

0

Genellikle tüm insanlar gün içerisinde stresli ve yorgun hisseder. Özellikle iş hayatına atılan tüm insanlar haklı olarak bu yoğun tempo sonucunda hem bedenen hem de beyin olarak çok yorulurlar.

Bu yorgunluğu birazcık olsun atıp enerjik olmak aslında o kadar da zor değildir. İlk önce derin bir nefes alın ve yorgunluğunuzu atmak için şu 6 öneriyi uygulayın.

Yorgunluk Nasıl Atılır?

1- Uyandığınızda mutlaka su için

 

Bir büyük bardak suyun içine bir kaç damla limon sıkarak tüketin.Bu sizin gün boyu enerjik olmanız için ilk adımdır.Bunu yaptığınız zaman kendinizi kısa zamanda enerjik hissetmeye başlarsınız. Gün içerisinde enerjiniz düştüğünde bunu tekrar edin.

 

2-Kahvaltıya önem verin

Kahvaltı günün kalesidir der büyüklerimiz.Kahvaltıyı nekadar güzel yaparsak okadar dinç ve zinde oluruz.Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda lifli gıdalar yendiğinde  daha uzun süreli dinç kalınabiliyor örneğin yulaflı yiyecekler insanı daha zinde tutuyor ,daha geç yorulmasını sağlıyor.

 

3-Kafeinden uzaklaşın

Kafein insana enerji veriyormuş gibi görünse de kafeinin etkisi gidince enerji birden düşer. Bu ise insanın verimini düşürür. o nedenle çay ve kahveden olabildiğince uzak durun.

 

4-Bitkisel çaylara yönelin

Gün içerisinde çay veya kahve yerine bitkisel çay kullanın. Mesela temin edebileceğiniz bir bardak sıcak suyun içine sallama bitki çaylarından atıp yudumlayabilirsiniz. Bu sizin hem beyninizi hem de vücudunuzu rahatlatır.

 

5- Egzersiz yapın

Her fırsatta egzersiz yapmaya gayret edin. Mesela  asansörle gideceğiniz yere yürüyerek gidin. Arabayla gideceğiniz yere yürüyerek gidin. Ofiste oturduğunuz yerde ayaklarınızı, kafanızı, omuzlarınızı hareket ettirin. Ara sıra ellerinizi açıp kapatın. Ayaklarınızın uçlarına bastırıp vücudunuzu yukarı aşağı hareket ettirin.

 

6-Düzenli uyku uyuyun

Günlük uykunuzu almazsanız gün boyu direnciniz düşer. Düzenli uyku uyursanız daha verimli olursunuz. Günde 7-8 saat uyumak sağlıklı bir insan için yeterlidir.

Araştırmalara göre 90 yaşına kadar yaşayan bir insan ortalama 32 yıl uyuyor. Düzenli Uyku uyumak, yaşamın devamı için gerekli ve zorunluluk olduğu bilinmekte. Beyindeki çoğu bölgenin uyku ile ilişkili olduğu saptanmıştır. Uyku bir orkestraya benzer, eğer bu orkestra güzel bir müzik eseri çıkartmak istiyorsa her bir enstrümanın her bir notayı tam zamanında ve büyük bir uyum içerisinde yapması gerekmektedir.

 

Vücudumuz derin uykuda, protein sentezi, hücre mitozu ve büyüme hormonu salgılanması artar aynı zaman da adrenalin ve kortikosteroidler gibi katabolik hormonların salgısı ise azalır. Sağlımızın ve vücudumuzun performansı düzenli uyku uyuyarak artmaktadır. Kronik olan uykusuzluk halinde olan bir kişi iş gücünü azaltmakta ve mental kabiliyetleri kısıtlamaktadır. Uyku halinde vücudumuzun yenilenme sürecine girer başta merkezi sinir sistemi olma üzere solunum, dolaşım, kas ve iskelet sistemi gibi organizmanın büyük bölümü tamir edilmektedir.

 

Bilim insanları uyumanın vücutta yenilenme yaptığını ve büyüme hormonu salgıladığını söylüyor. Büyüme hormonu, vücudumuzdaki bozuk yerlerin tamiri için önemli derece de gerekli.

Bununla beraber düzenli uyku uyumak ile bazı karmaşık problemlerinizin çözümüne ulaşıyoruz. Yaratıcılık ve karmaşık sorunlara çözüm getirmede uykunun getirdiği bazı görevleri var aynı zaman da bağışıklık sistemiyle ilgili de görevleri vardır. Eğer yeterli uyku ihtiyacınızı karşılayamazsınız bazen dudağımız da uçuk çıkabiliyor. Asıl uyku gece uykusudur. Uyku sağlığı sabahları vaktinde kalkmak uykumuz gelince de yatmaktan geçiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.